Ouders

INFORMATIE VOOR OUDERS

Ouders die Zing en Groei hebben gevolgd, vertellen dat ze een sterkere band met hun kind hebben gekregen, dat ze nu sneller herkennen waar hun kind behoefte aan heeft, en dat ze makkelijker op positieve wijze grenzen kunnen stellen, als dat nodig is.

WAT IS ZING EN GROEI?

Zing en Groei is een speels programma voor ouders met kinderen van 0 tot en met 5 jaar. Samen met je kind ga je zingen, spelen en bewegen op muziek. Dat is goed voor de ontwikkeling van je kind en voor de band tussen jou en je kind. Zing en Groei is speciaal ontwikkeld voor ouders met kinderen die extra aandacht of ondersteuning nodig hebben.

Zing en Groei is leuk om te doen. Samen met je kind zul je veel plezier hebben!

Zing en Groei wordt meestal in kleine groepen van 4 – 6 gezinnen gegeven, zodat er veel aandacht is voor jou en jouw kind. Zing en Groei kan echter ook individueel aan één gezin gegeven worden, als de situatie daarom vraagt. In overleg kunnen we Zing en Groei bij jou thuis geven.

WAAR EN WANNEER VINDT ZING EN GROEI PLAATS?

Zing en Groei wordt in heel Nederland gegeven. Kijk bij ons team of op de kaart voor een Zing en Groei therapeut bij jou in de buurt.

WAT KOST ZING EN GROEI?

Informeer bij de Zing en Groei therapeut bij jou in de buurt naar de kosten. Afhankelijk van de situatie wordt Zing en Groei soms vergoed door de gemeente of door de zorgverzekeraar.

HOE LANG DUURT ZING EN GROEI?

Hoe lang Zing en Groei tuurt is afhankelijk van de situatie en de (hulp-)vraag van elk gezin. Het standaardprogramma bestaat uit een kennismakingsgesprek en 6 bijeenkomsten. Er zijn echter ook langere trajecten mogelijk. De bijeenkomsten duren ongeveer 45 minuten. Als Zing en Groei in een groep gegeven wordt, is er daarna gelegenheid om nog even na te blijven, wat te drinken en met elkaar te praten.

In het kennismakingsgesprek en na de laatste bijeenkomst vul je een korte vragenlijst in. Zo kunnen we zien of Zing en Groei je echt geholpen heeft.

WAT MOET IK NOG MEER WETEN?

Je hoeft niet muzikaal te zijn om mee te doen aan Zing en Groei. Je kunt Zing en Groei ook volgen als je (nog) niet goed Nederlands spreekt.

We gebruiken de vragenlijsten en onze observaties om onderzoek te doen naar Zing en Groei. We zullen je vooraf om toestemming vragen om jouw gegevens (anoniem) voor onderzoek te mogen gebruiken.

Zing en Groei